A Windows Vista forum. Vista Banter

Welcome to Vista Banter.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions, articles and access our other FREE features. By joining our free community you will have access to ask questions and reply to others posts, upload your own photos and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact support.

Go Back   Home » Vista Banter forum » Microsoft Windows Vista » Networking with Windows Vista
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Networking with Windows Vista Networking issues and questions with Windows Vista. (microsoft.public.windows.vista.networking_sharing)

Connects to router, but not to internet (I have tried EVERYTHING! help!)



 
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old May 10th 10, 02:50 AM posted to microsoft.public.windows.vista.networking_sharing
wiseguy
external usenet poster
 
Posts: 4
Default Connects to router, but not to internet (I have tried EVERYTHING! help!)



Ok guys, to start things off I recently moved so I had to change from
using a wired connection to a wireless connection. I bought a Netgear
Wireless - N Router (WNR2000) and a Wireless-N 300 USB adapter. I'm
running vista home premium x64 SP2.

Everytime I diagnose the problem, it gives me the "there may be a
problem with your DNS configuration" or the "cannot communicate with
primary dns server". I have tried everything of my power, and I have
called my ISP and router company. Both were useless. I have tried
manually setting my dns servers but it didn't work, and usually gives me
the "cannot communicate.... primary server" junk. I would be very
grateful if you guys could help. Here is my ipconfig :

Microsoft Windows [Version 6.0.6002]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Windows\system32ipconfig/all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : Keiths-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 5:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : RangeMax Wireless-N USB Adapter
WN111v
Physical Address. . . . . . . . . : 00-26-F2-A5-F5-70
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.3(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Sunday, May 09, 2010 10:23:38 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Monday, May 10, 2010 10:23:38 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : USB Wireless 802.11 b/g Adaptor
Physical Address. . . . . . . . . : 00-22-5F-75-3A-3E
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Ethernet adapter Local Area Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce 10/100 Mbps
Ethernet
Physical Address. . . . . . . . . : 00-21-97-CA-B9-E1
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes




*_I'm_gonna_post_the_ipconfig_on_the_computer_with _the_modem_just_in_case_it's_necessary_*.

ok here it is :

C:\Documents and Settings\johnipconfig/all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : jimmy-6509eb19b
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : Yes
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Motorola SURFboard SB5100
USB Cable
Modem
Physical Address. . . . . . . . . : 00-0E-5C-75-22-B1
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 67.86.181.190
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.240.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 67.86.176.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 10.240.178.41
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 167.206.251.129
167.206.251.130
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Sunday, May 09, 2010 9:10:44
PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Tuesday, May 11, 2010
9:10:44 PM

Ethernet adapter Local Area Connection 3:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 440x 10/100
Integrated Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 00-18-8B-59-FC-58
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.2
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DNS Servers . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Sunday, May 09, 2010
10:53:49 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Monday, May 10, 2010
10:53:49 PM


thanks again


--
wiseguy
 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 10:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.Search Engine Optimization by vBSEO 3.0.0 RC6
Copyright 2004-2018 Vista Banter.
The comments are property of their posters.