A Windows Vista forum. Vista Banter

Welcome to Vista Banter.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions, articles and access our other FREE features. By joining our free community you will have access to ask questions and reply to others posts, upload your own photos and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact support.

Go Back   Home » Vista Banter forum » Microsoft Windows Vista » General Vista Help and Support
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

General Vista Help and Support The general Windows Vista discussion forum, for topics not covered elsewhere. (microsoft.public.windows.vista.general)

Spooler SubSystem App Stopped Working And Was Closed



 
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old February 19th 07, 02:53 AM posted to microsoft.public.windows.vista.general
Dorin Brandusa
external usenet poster
 
Posts: 1
Default Spooler SubSystem App Stopped Working And Was Closed

Event viewer:

Faulting application spoolsv.exe, version 6.0.6000.16386, time stamp
0x4549b734, faulting module localspl.dll, version 6.0.6000.16386, time stamp
0x4549bcf7, exception code 0xc0000005, fault offset 0x00070a15, process id
0x5e8, application start time 0x01c753cf82366c15.

I have HP Photosmart 8250 Printer. Windows Vista has its own drivers, after
initial install of OS everything was fine, only 2 weeks back it just stopped
working. I've uninstalled every application and windows updates. I'm back to
square one, I still get error everytime I enable the Printer Spooler service.
Can anyone tell me what i'm missing, i've deleted all printers, cached files,
etc.

The only thing I haven't done is re-install the OS.
  #3 (permalink)  
Old March 9th 07, 01:29 AM posted to microsoft.public.windows.vista.general
Bill Bray
external usenet poster
 
Posts: 10
Default Spooler SubSystem App Stopped Working And Was Closed

I'm getting the same thing. As we near a large rollout of Vista I have
started to notice this problem on my own workstation. I have has the same
configuration for quite some time now and this comes out of the blue?
Bill

"Dorin Brandusa" wrote:

Event viewer:

Faulting application spoolsv.exe, version 6.0.6000.16386, time stamp
0x4549b734, faulting module localspl.dll, version 6.0.6000.16386, time stamp
0x4549bcf7, exception code 0xc0000005, fault offset 0x00070a15, process id
0x5e8, application start time 0x01c753cf82366c15.

I have HP Photosmart 8250 Printer. Windows Vista has its own drivers, after
initial install of OS everything was fine, only 2 weeks back it just stopped
working. I've uninstalled every application and windows updates. I'm back to
square one, I still get error everytime I enable the Printer Spooler service.
Can anyone tell me what i'm missing, i've deleted all printers, cached files,
etc.

The only thing I haven't done is re-install the OS.

  #4 (permalink)  
Old March 9th 07, 01:41 AM posted to microsoft.public.windows.vista.general
Problem Solved
external usenet poster
 
Posts: 1
Default Spooler SubSystem App Stopped Working And Was Closed

I finally found the problem, the registry key for the printer pointing to the
drivers got corrupted:

Start - Run - Regedit - HKEY_LOCAL_MACHINE - SYSTEM - ControlSet001 -
Control - Print - Environments - Windows NT x86 - Version -3 - Remove
All Printers From Here (Delete HP First See If that resolves the problem)

That should fix all issues to the SubSystem App crashing, after you delete
the registry entry, start the printer spooler and reinstall the printer
drivers, most likely Vista will have these drivers built in.

"Bill Bray" wrote:

I'm getting the same thing. As we near a large rollout of Vista I have
started to notice this problem on my own workstation. I have has the same
configuration for quite some time now and this comes out of the blue?
Bill

"Dorin Brandusa" wrote:

Event viewer:

Faulting application spoolsv.exe, version 6.0.6000.16386, time stamp
0x4549b734, faulting module localspl.dll, version 6.0.6000.16386, time stamp
0x4549bcf7, exception code 0xc0000005, fault offset 0x00070a15, process id
0x5e8, application start time 0x01c753cf82366c15.

I have HP Photosmart 8250 Printer. Windows Vista has its own drivers, after
initial install of OS everything was fine, only 2 weeks back it just stopped
working. I've uninstalled every application and windows updates. I'm back to
square one, I still get error everytime I enable the Printer Spooler service.
Can anyone tell me what i'm missing, i've deleted all printers, cached files,
etc.

The only thing I haven't done is re-install the OS.

  #5 (permalink)  
Old March 9th 07, 03:20 AM posted to microsoft.public.windows.vista.general
Bill Bray
external usenet poster
 
Posts: 10
Default Spooler SubSystem App Stopped Working And Was Closed

You guys are right...it was printer drivers. I found the problem with a
Xerox Workcentre so it's likely with others as well. Thanks
Bill

"Problem Solved" wrote:

I finally found the problem, the registry key for the printer pointing to the
drivers got corrupted:

Start - Run - Regedit - HKEY_LOCAL_MACHINE - SYSTEM - ControlSet001 -
Control - Print - Environments - Windows NT x86 - Version -3 - Remove
All Printers From Here (Delete HP First See If that resolves the problem)

That should fix all issues to the SubSystem App crashing, after you delete
the registry entry, start the printer spooler and reinstall the printer
drivers, most likely Vista will have these drivers built in.

"Bill Bray" wrote:

I'm getting the same thing. As we near a large rollout of Vista I have
started to notice this problem on my own workstation. I have has the same
configuration for quite some time now and this comes out of the blue?
Bill

"Dorin Brandusa" wrote:

Event viewer:

Faulting application spoolsv.exe, version 6.0.6000.16386, time stamp
0x4549b734, faulting module localspl.dll, version 6.0.6000.16386, time stamp
0x4549bcf7, exception code 0xc0000005, fault offset 0x00070a15, process id
0x5e8, application start time 0x01c753cf82366c15.

I have HP Photosmart 8250 Printer. Windows Vista has its own drivers, after
initial install of OS everything was fine, only 2 weeks back it just stopped
working. I've uninstalled every application and windows updates. I'm back to
square one, I still get error everytime I enable the Printer Spooler service.
Can anyone tell me what i'm missing, i've deleted all printers, cached files,
etc.

The only thing I haven't done is re-install the OS.

  #6 (permalink)  
Old May 20th 08, 05:50 PM posted to microsoft.public.windows.vista.general
larrynipon
external usenet poster
 
Posts: 1
Default Spooler SubSystem App Stopped Working And Was Closed


corrected the problem by deleting the printer entries in the registry as
per this thread. However, Visata will not now automatically recognize
the HP LJ1022 usb printer. Can't seem to get it to autoinstall.


--
larrynipon
------------------------------------------------------------------------
larrynipon's Profile: http://forums.techarena.in/member.php?userid=49919
View this thread: http://forums.techarena.in/showthread.php?t=686461

http://forums.techarena.in

  #7 (permalink)  
Old May 20th 08, 08:39 PM posted to microsoft.public.windows.vista.general
C.B.[_5_]
external usenet poster
 
Posts: 543
Default Spooler SubSystem App Stopped Working And Was Closed



"larrynipon" wrote in message
...

corrected the problem by deleting the printer entries in the registry as
per this thread. However, Visata will not now automatically recognize
the HP LJ1022 usb printer. Can't seem to get it to autoinstall.


--
larrynipon
------------------------------------------------------------------------
larrynipon's Profile: http://forums.techarena.in/member.php?userid=49919
View this thread: http://forums.techarena.in/showthread.php?t=686461

http://forums.techarena.in


larrynipon,

Go into the Properties of your printer and see which port it is
assigned to. Is it assigned to a USB port or a LPT port?

C.B.


--
It is the responsibility and duty of everyone to help the underprivileged
and unfortunate among us.

  #8 (permalink)  
Old December 2nd 08, 11:48 PM posted to microsoft.public.windows.vista.general
nestorcophi
external usenet poster
 
Posts: 1
Default Spooler SubSystem App Stopped Working And Was Closed


I had tried it with a customer, we checked *Printer Properties*, under
*Advanced*, choose *Print directly to the printer* go

There might just be some drawback since its not being spooled, but
normally you would print document at a time so I think this should do
it.


--
nestorcophi
  #9 (permalink)  
Old February 22nd 09, 04:53 PM posted to microsoft.public.windows.vista.general
dschick1969
external usenet poster
 
Posts: 1
Default Spooler SubSystem App Stopped Working And Was Closed


I'm having the same problem. I had deleted the printer but now can't
get it to reinstall because when I add the printer (network printer) it
gives me an error that says "Error loading the tcp Mib library". There
is a Microsoft kb article about that error regarding dlls in the
%systemroot% directory but I confirmed I don't have that problem. I
can't get the printer installed! Any suggestions? By the way, I can
print to the same printer on the same network from another laptop.


--
dschick1969
------------------------------------------------------------------------
dschick1969's Profile: http://forums.techarena.in/members/dschick1969.htm
View this thread: http://forums.techarena.in/vista-help/686461.htm

http://forums.techarena.in

  #10 (permalink)  
Old November 2nd 09, 01:40 PM posted to microsoft.public.windows.vista.general
jwterry
external usenet poster
 
Posts: 1
Default Spooler SubSystem App Stopped Working And Was Closed


=?Utf-8?B?RG9yaW4gQnJhbmR1c2E=?=;45276 Wrote:
Event viewer:

Faulting application spoolsv.exe, version 6.0.6000.16386, time stamp
0x4549b734, faulting module localspl.dll, version 6.0.6000.16386, time
stamp
0x4549bcf7, exception code 0xc0000005, fault offset 0x00070a15, process
id
0x5e8, application start time 0x01c753cf82366c15.

I have HP Photosmart 8250 Printer. Windows Vista has its own drivers,
after
initial install of OS everything was fine, only 2 weeks back it just
stopped
working. I've uninstalled every application and windows updates. I'm
back to
square one, I still get error everytime I enable the Printer Spooler
service.
Can anyone tell me what i'm missing, i've deleted all printers, cached
files,
etc.

The only thing I haven't done is re-install the OS.

******************
I finally solved it via a HP web site utility. google "HP print
diagnostic utility". I downloaded it and it solved it. For the first
few weeks, I would occasionally get a repeat of the problem and rerun it
and again ok. I haven't had a repeat for quite a while now.


--
jwterry
Posted via http://www.vistaheads.com

 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 07:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.Search Engine Optimization by vBSEO 3.0.0 RC6
Copyright 2004-2017 Vista Banter.
The comments are property of their posters.