A Windows Vista forum. Vista Banter

Welcome to Vista Banter.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions, articles and access our other FREE features. By joining our free community you will have access to ask questions and reply to others posts, upload your own photos and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact support.

Go Back   Home » Vista Banter forum » Microsoft Windows Vista » Hardware and Windows Vista
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Hardware and Windows Vista Hardware issues in relation to Windows Vista. (microsoft.public.windows.vista.hardware_devices)

USB drives and mapped drive letter conflicts



 
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old September 3rd 06, 05:42 AM posted to microsoft.public.windows.vista.hardware_devices
TechDesign
external usenet poster
 
Posts: 1
Default USB drives and mapped drive letter conflicts

Happy to report back on my own post...THIS IS FIXED!

Build 5536 fixes this issue. Now, USB drives, and I assume any removeable
media, finds the next "available" drive letter, avoiding mapped drives.

Thank you Microsoft for fixing this headache!

"TechDesign" wrote:

In Windows XP, I always had problems with clients who wanted to use USB
drives in a corporate environment where drives are mapped via scripts to low
drive letters. USB drives always took the next available PHYSICAL drive
letter, even if it was already in use by a mapped drive. You have to manually
go into Drive Management and change the drive letter to get the USB drive to
show up. After that, it will remember the drive letter, but there were no end
to the complaints about the process.

It appears this "problem" still exists in Windows Vista. It was in Beta 2,
and I just loaded up the July CTP hoping it was fixed. I mapped a network
share to E: (my next available drive letter), plugged in a USB drive...AND
THE EXACT SAME THING HAPPENED!

I can't believe this issue still exists in Vista. I really hope this is just
a fluke in this build, and the issue has been resolved in non-public betas.
It seems such a simple issue for the hardware to check what drive letters are
actually available, or if mapped drives exists, to pop a prompt asking what
drive letter you want.

PLEASE look into this issue, as it does cause a lot of trouble in the
corporate world where drives are usually not mapped from Z: backwards, but
from F: on up.

----------------
This post is a suggestion for Microsoft, and Microsoft responds to the
suggestions with the most votes. To vote for this suggestion, click the "I
Agree" button in the message pane. If you do not see the button, follow this
link to open the suggestion in the Microsoft Web-based Newsreader and then
click "I Agree" in the message pane.

http://windowshelp.microsoft.com/com... dware_devices

 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 03:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.Search Engine Optimization by vBSEO 3.0.0 RC6
Copyright 2004-2019 Vista Banter.
The comments are property of their posters.