A Windows Vista forum. Vista Banter

Welcome to Vista Banter.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions, articles and access our other FREE features. By joining our free community you will have access to ask questions and reply to others posts, upload your own photos and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact support.

Go Back   Home » Vista Banter forum » Microsoft Windows Vista » Hardware and Windows Vista
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Hardware and Windows Vista Hardware issues in relation to Windows Vista. (microsoft.public.windows.vista.hardware_devices)

Vista RC-1 // Sound Blaster Live 24-Bit Vista Driver???



 
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old September 14th 06, 08:24 PM posted to microsoft.public.windows.vista.hardware_devices
James Welch
external usenet poster
 
Posts: 52
Default Vista RC-1 // Sound Blaster Live 24-Bit Vista Driver???

I am running RC-1. I downloaded the sound blaster 24-bit driver from the
creative site that is designed for RC-1. The driver says it installs fine
but when checking the sound properties there are no playback devices, only
recording devices. I've tried installing the drivers through Device Manager
by extracing the soundblaster installer, but that did not work either. I
also tried the XP drivers. The only drivers that work are the ones from
November for build 5231 on the creative site, but they are a little sketchy
still. ANY IDEAS?!!

I am using the MSI K8N Neo4 Platinum SLI motherboard with onboard
Soundblaster 24-bit audio.

  #2 (permalink)  
Old September 15th 06, 04:20 AM posted to microsoft.public.windows.vista.hardware_devices
hb
external usenet poster
 
Posts: 8
Default Vista RC-1 // Sound Blaster Live 24-Bit Vista Driver???

/James Welch/ said:
I am running RC-1. I downloaded the sound blaster 24-bit driver from the
creative site that is designed for RC-1. The driver says it installs fine
but when checking the sound properties there are no playback devices, only
recording devices. I've tried installing the drivers through Device Manager
by extracing the soundblaster installer, but that did not work either. I
also tried the XP drivers. The only drivers that work are the ones from
November for build 5231 on the creative site, but they are a little sketchy
still. ANY IDEAS?!!

I am using the MSI K8N Neo4 Platinum SLI motherboard with onboard
Soundblaster 24-bit audio.


This, from Creative, may be of some use...

Microsoft's Windows Vista is currently a "beta" operating system. As
such, Creative is unable to provide email or telephone support before
its official release.

We invite you to consult our Windows Vista FAQ:

http://ask.americas.creative.com/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE?New,Kb=ww_english_add,U={B8F60310-DA4F-11D3-94F4-00500463020E},Company={CEAE216D-8719-4C00-AC9F-03BC258F7B70},d=1130251443648,VARSET=ws:http://us.creative.com/,case=7369

and Driver Availability Chart:

http://ask.americas.creative.com/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE?New,Kb=ww_english_add,U={B8F60310-DA4F-11D3-94F4-00500463020E},Company={CEAE216D-8719-4C00-AC9F-03BC258F7B70},d=1130251443648,VARSET=ws:http://us.creative.com/,case=14186

for further information on Creative's support plans. This information
will be updated as Microsoft's Windows Vista nears its release date.
  #3 (permalink)  
Old September 15th 06, 03:41 PM posted to microsoft.public.windows.vista.hardware_devices
James Welch
external usenet poster
 
Posts: 52
Default Vista RC-1 // Sound Blaster Live 24-Bit Vista Driver???

Doesn't really help.



"hb" wrote in message
...
/James Welch/ said:
I am running RC-1. I downloaded the sound blaster 24-bit driver from the
creative site that is designed for RC-1. The driver says it installs fine
but when checking the sound properties there are no playback devices,
only
recording devices. I've tried installing the drivers through Device
Manager
by extracing the soundblaster installer, but that did not work either. I
also tried the XP drivers. The only drivers that work are the ones from
November for build 5231 on the creative site, but they are a little
sketchy
still. ANY IDEAS?!!

I am using the MSI K8N Neo4 Platinum SLI motherboard with onboard
Soundblaster 24-bit audio.


This, from Creative, may be of some use...

Microsoft's Windows Vista is currently a "beta" operating system. As
such, Creative is unable to provide email or telephone support before
its official release.

We invite you to consult our Windows Vista FAQ:

http://ask.americas.creative.com/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE?New,Kb=ww_english_add,U={B8F60310-DA4F-11D3-94F4-00500463020E},Company={CEAE216D-8719-4C00-AC9F-03BC258F7B70},d=1130251443648,VARSET=ws:http://us.creative.com/,case=7369

and Driver Availability Chart:

http://ask.americas.creative.com/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE?New,Kb=ww_english_add,U={B8F60310-DA4F-11D3-94F4-00500463020E},Company={CEAE216D-8719-4C00-AC9F-03BC258F7B70},d=1130251443648,VARSET=ws:http://us.creative.com/,case=14186

for further information on Creative's support plans. This information
will be updated as Microsoft's Windows Vista nears its release date.


  #4 (permalink)  
Old September 15th 06, 10:12 PM posted to microsoft.public.windows.vista.hardware_devices
data0002
external usenet poster
 
Posts: 1
Default Vista RC-1 // Sound Blaster Live 24-Bit Vista Driver???

Downloas the 64bit drivers from the MSI website thats what i did with my K8n
and it worked

"James Welch" wrote:

Doesn't really help.



"hb" wrote in message
...
/James Welch/ said:
I am running RC-1. I downloaded the sound blaster 24-bit driver from the
creative site that is designed for RC-1. The driver says it installs fine
but when checking the sound properties there are no playback devices,
only
recording devices. I've tried installing the drivers through Device
Manager
by extracing the soundblaster installer, but that did not work either. I
also tried the XP drivers. The only drivers that work are the ones from
November for build 5231 on the creative site, but they are a little
sketchy
still. ANY IDEAS?!!

I am using the MSI K8N Neo4 Platinum SLI motherboard with onboard
Soundblaster 24-bit audio.


This, from Creative, may be of some use...

Microsoft's Windows Vista is currently a "beta" operating system. As
such, Creative is unable to provide email or telephone support before
its official release.

We invite you to consult our Windows Vista FAQ:

http://ask.americas.creative.com/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE?New,Kb=ww_english_add,U={B8F60310-DA4F-11D3-94F4-00500463020E},Company={CEAE216D-8719-4C00-AC9F-03BC258F7B70},d=1130251443648,VARSET=ws:http://us.creative.com/,case=7369

and Driver Availability Chart:

http://ask.americas.creative.com/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE?New,Kb=ww_english_add,U={B8F60310-DA4F-11D3-94F4-00500463020E},Company={CEAE216D-8719-4C00-AC9F-03BC258F7B70},d=1130251443648,VARSET=ws:http://us.creative.com/,case=14186

for further information on Creative's support plans. This information
will be updated as Microsoft's Windows Vista nears its release date.


  #5 (permalink)  
Old September 16th 06, 01:41 AM posted to microsoft.public.windows.vista.hardware_devices
Smoke286
external usenet poster
 
Posts: 4
Default Vista RC-1 // Sound Blaster Live 24-Bit Vista Driver???

James, I was able to get some functionality by starting in safe mode and
then pointing device manager to the installer. Hope it works for you
"data0002" wrote in message
...
Downloas the 64bit drivers from the MSI website thats what i did with my
K8n
and it worked

"James Welch" wrote:

Doesn't really help.



"hb" wrote in message
...
/James Welch/ said:
I am running RC-1. I downloaded the sound blaster 24-bit driver from
the
creative site that is designed for RC-1. The driver says it installs
fine
but when checking the sound properties there are no playback devices,
only
recording devices. I've tried installing the drivers through Device
Manager
by extracing the soundblaster installer, but that did not work either.
I
also tried the XP drivers. The only drivers that work are the ones
from
November for build 5231 on the creative site, but they are a little
sketchy
still. ANY IDEAS?!!

I am using the MSI K8N Neo4 Platinum SLI motherboard with onboard
Soundblaster 24-bit audio.

This, from Creative, may be of some use...

Microsoft's Windows Vista is currently a "beta" operating system. As
such, Creative is unable to provide email or telephone support before
its official release.

We invite you to consult our Windows Vista FAQ:

http://ask.americas.creative.com/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE?New,Kb=ww_english_add,U={B8F60310-DA4F-11D3-94F4-00500463020E},Company={CEAE216D-8719-4C00-AC9F-03BC258F7B70},d=1130251443648,VARSET=ws:http://us.creative.com/,case=7369

and Driver Availability Chart:

http://ask.americas.creative.com/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE?New,Kb=ww_english_add,U={B8F60310-DA4F-11D3-94F4-00500463020E},Company={CEAE216D-8719-4C00-AC9F-03BC258F7B70},d=1130251443648,VARSET=ws:http://us.creative.com/,case=14186

for further information on Creative's support plans. This information
will be updated as Microsoft's Windows Vista nears its release date.



  #6 (permalink)  
Old September 16th 06, 05:08 PM posted to microsoft.public.windows.vista.hardware_devices
James Welch
external usenet poster
 
Posts: 52
Default Vista RC-1 // Sound Blaster Live 24-Bit Vista Driver???

Ya, I just tried installing in safe mode and it recognized the drivers, but
upon restarting into normal mode it gives me, no audio output device
installed.


"Smoke286" wrote in message
...
James, I was able to get some functionality by starting in safe mode and
then pointing device manager to the installer. Hope it works for you
"data0002" wrote in message
...
Downloas the 64bit drivers from the MSI website thats what i did with my
K8n
and it worked

"James Welch" wrote:

Doesn't really help.



"hb" wrote in message
...
/James Welch/ said:
I am running RC-1. I downloaded the sound blaster 24-bit driver from
the
creative site that is designed for RC-1. The driver says it installs
fine
but when checking the sound properties there are no playback devices,
only
recording devices. I've tried installing the drivers through Device
Manager
by extracing the soundblaster installer, but that did not work
either. I
also tried the XP drivers. The only drivers that work are the ones
from
November for build 5231 on the creative site, but they are a little
sketchy
still. ANY IDEAS?!!

I am using the MSI K8N Neo4 Platinum SLI motherboard with onboard
Soundblaster 24-bit audio.

This, from Creative, may be of some use...

Microsoft's Windows Vista is currently a "beta" operating system. As
such, Creative is unable to provide email or telephone support before
its official release.

We invite you to consult our Windows Vista FAQ:

http://ask.americas.creative.com/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE?New,Kb=ww_english_add,U={B8F60310-DA4F-11D3-94F4-00500463020E},Company={CEAE216D-8719-4C00-AC9F-03BC258F7B70},d=1130251443648,VARSET=ws:http://us.creative.com/,case=7369

and Driver Availability Chart:

http://ask.americas.creative.com/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE?New,Kb=ww_english_add,U={B8F60310-DA4F-11D3-94F4-00500463020E},Company={CEAE216D-8719-4C00-AC9F-03BC258F7B70},d=1130251443648,VARSET=ws:http://us.creative.com/,case=14186

for further information on Creative's support plans. This information
will be updated as Microsoft's Windows Vista nears its release date.



 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 01:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.Search Engine Optimization by vBSEO 3.0.0 RC6
Copyright 2004-2020 Vista Banter.
The comments are property of their posters.