A Windows Vista forum. Vista Banter

Welcome to Vista Banter.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions, articles and access our other FREE features. By joining our free community you will have access to ask questions and reply to others posts, upload your own photos and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact support.

Go Back   Home » Vista Banter forum » Microsoft Windows Vista » Hardware and Windows Vista
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Hardware and Windows Vista Hardware issues in relation to Windows Vista. (microsoft.public.windows.vista.hardware_devices)

5.1 Sound in Vista. Yes! Finally



 
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old October 13th 06, 03:41 AM posted to microsoft.public.windows.vista.hardware_devices
Mick
external usenet poster
 
Posts: 596
Default 5.1 Sound in Vista. Yes! Finally

5.1 Sound in Vista RC1 build 5600. Yes! Finally!

High Definition Onboard Audio: SIGMATEL STAC 92XX C-Major HD Audio. Audio
heaven.

Dell XPS/9150 dual core.

I have a complete total package using all kinds of DVD burning software.

The sole exception is Google Earth. Dang!


  #2 (permalink)  
Old October 13th 06, 04:51 AM posted to microsoft.public.windows.vista.hardware_devices
PaulB
external usenet poster
 
Posts: 968
Default 5.1 Sound in Vista. Yes! Finally

Hi Mick,
I haven't tried Google Earth yet in RC1 but it works great in RC2.
--
Paul


"Mick" wrote:

5.1 Sound in Vista RC1 build 5600. Yes! Finally!

High Definition Onboard Audio: SIGMATEL STAC 92XX C-Major HD Audio. Audio
heaven.

Dell XPS/9150 dual core.

I have a complete total package using all kinds of DVD burning software.

The sole exception is Google Earth. Dang!


  #3 (permalink)  
Old October 13th 06, 02:29 PM posted to microsoft.public.windows.vista.hardware_devices
Alejo
external usenet poster
 
Posts: 81
Default 5.1 Sound in Vista. Yes! Finally



"PaulB" wrote:

Hi Mick,
I haven't tried Google Earth yet in RC1 but it works great in RC2.
--
Paul


"Mick" wrote:

5.1 Sound in Vista RC1 build 5600. Yes! Finally!

High Definition Onboard Audio: SIGMATEL STAC 92XX C-Major HD Audio. Audio
heaven.

Dell XPS/9150 dual core.

I have a complete total package using all kinds of DVD burning software.

The sole exception is Google Earth. Dang!


DAMN IT, MAN!
what about us poor folk still using AC97 on board sound. how long do we have
to wait?

.....or does someone out there have TOTAL 5.1 sound on any of the RC builds?
  #4 (permalink)  
Old October 13th 06, 08:00 PM posted to microsoft.public.windows.vista.hardware_devices
Mick
external usenet poster
 
Posts: 596
Default 5.1 Sound in Vista. Yes! Finally

Google Earth now works for me, but I had to unckeck the XP SP2 compatability
mode. I wish I never checked that box to begin with.

As for AC97 driver the latest driver is here.
http://www.realtek.com.tw/downloads/...&GetDown=false

Setup info right click speaker in the taskbar.
1. Sounds Playback Speakers Configure
and
2. Sounds Playback Speakers Properties levels Balance

3. WMP no dvd playing; Options DVD Advanced

"Alejo" wrote:



"PaulB" wrote:

Hi Mick,
I haven't tried Google Earth yet in RC1 but it works great in RC2.
--
Paul


"Mick" wrote:

5.1 Sound in Vista RC1 build 5600. Yes! Finally!

High Definition Onboard Audio: SIGMATEL STAC 92XX C-Major HD Audio. Audio
heaven.

Dell XPS/9150 dual core.

I have a complete total package using all kinds of DVD burning software.

The sole exception is Google Earth. Dang!


DAMN IT, MAN!
what about us poor folk still using AC97 on board sound. how long do we have
to wait?

....or does someone out there have TOTAL 5.1 sound on any of the RC builds?

  #5 (permalink)  
Old October 13th 06, 11:27 PM posted to microsoft.public.windows.vista.hardware_devices
VistaVick
external usenet poster
 
Posts: 8
Default 5.1 Sound in Vista. Yes! Finally

Well I've had 7.1 onboard hd sound in vista for a while thanks to realtek's
drivers, sounds great.
  #6 (permalink)  
Old October 14th 06, 12:07 AM posted to microsoft.public.windows.vista.hardware_devices
CM745
external usenet poster
 
Posts: 10
Default 5.1 Sound in Vista. Yes! Finally

Where did you get your realtek 7.1 drivers? Is there a web site url?
--
Quiet Beta Tester


"VistaVick" wrote:

Well I've had 7.1 onboard hd sound in vista for a while thanks to realtek's
drivers, sounds great.

 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 03:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.Search Engine Optimization by vBSEO 3.0.0 RC6
Copyright 2004-2020 Vista Banter.
The comments are property of their posters.