A Windows Vista forum. Vista Banter

Welcome to Vista Banter.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions, articles and access our other FREE features. By joining our free community you will have access to ask questions and reply to others posts, upload your own photos and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact support.

Go Back   Home » Vista Banter forum » Microsoft Windows Vista » Networking with Windows Vista
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Networking with Windows Vista Networking issues and questions with Windows Vista. (microsoft.public.windows.vista.networking_sharing)

route print shows 0.0.0.0 gateway on-link



 
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old November 13th 07, 02:03 PM posted to microsoft.public.windows.vista.networking_sharing
bill
external usenet poster
 
Posts: 305
Default route print shows 0.0.0.0 gateway on-link

We removed IP v6 on that connection and still has the same problem.

Bill



"Barb Bowman" wrote:

what happens if you unbind IPv6 from this NIC?

On Mon, 12 Nov 2007 09:34:00 -0800, Bill
wrote:

Sorry Friday was a busy day. I didn't realize that was the route print..


Microsoft Windows [Version 6.0.6000]

Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.



H:\ipconfig /all



Windows IP Configuration



Host Name . . . . . . . . . . . . : ba_rt

Primary Dns Suffix . . . . . . . : hq.local

Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid

IP Routing Enabled. . . . . . . . : No

WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

DNS Suffix Search List. . . . . . : hq.local



Ethernet adapter Local Area Connection:



Connection-specific DNS Suffix . : hq.local

Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 440x 10/100 Integrated
Controlle

r

Physical Address. . . . . . . . . : 00-1C-23-91-AF-10

DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes

Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::ac6f:f2fb:2790:341b%9(Preferred)

IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.3(Preferred)

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

Lease Obtained. . . . . . . . . . : Monday, November 12, 2007 11:31:28 AM

Lease Expires . . . . . . . . . . : Tuesday, November 20, 2007 11:31:31 AM

Default Gateway . . . . . . . . . : 0.0.0.0

192.168.0.1

DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.100

DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 201333795

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.100

NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled



Tunnel adapter Local Area Connection* 6:



Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected

Connection-specific DNS Suffix . :

Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface

Physical Address. . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01

DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No

Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes



Tunnel adapter Local Area Connection* 7:



Connection-specific DNS Suffix . : hq.local

Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter

Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0

DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No

Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::5efe:192.168.0.3%11(Preferred)

Default Gateway . . . . . . . . . :

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.100

NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled



H:\

"Barb Bowman" wrote:

can you post the full TEXT output of

ipconfig /all

On Fri, 9 Nov 2007 06:07:00 -0800, Bill
wrote:

He gave me a screen shot of it. best I got is a jpg.

img src="ayalogic.qmunicate.com/BadGateway.jpg"

http://ayalogic.qmunicate.com/BadGateway.jpg

Thanks

Bill



"Barb Bowman" wrote:

can you post the full text output of

ipconfig /all

from an elevated cmd prompt from this machine when it is in the
"bad" state?

On Thu, 8 Nov 2007 09:20:02 -0800, Bill
wrote:

Ok we tried this fix and that did not do it. The user is on a laptop but
does not go into suspend mode. He shuts down and does a full reboot. This
only happens if he brings it home and connects to his home LAN.

Bill



"Jeffrey Randow" wrote:

Yep, forgot about that one... I guess most people put laptops to
sleep instead of powering them down (I do that...)..



---
Jeffrey Randow

Windows Networking MVP 2001-2006
http://www.networkblog.net

On Sat, 03 Nov 2007 05:48:52 -0400, Barb Bowman
wrote:

does http://support.microsoft.com/default...b/933872/en-us help?

On Fri, 2 Nov 2007 06:31:01 -0700, Bill
wrote:

I have a user that just recently got a VISTA pc. It is connected to our
domain here. When he comes in first thing in the morning. His laptop will
not connect to the network. looking at the routes. I found 0.0.0.0 mask
0.0.0.0 gateway on-link. If I delete that route and add 0.0.0.0 gateway
192.168.0.1 it starts working again. Anyone have any ideas where this is
coming from?

Thanks

--

Barb Bowman
MS Windows-MVP
http://www.microsoft.com/windowsxp/e...ts/bowman.mspx
http://blogs.digitalmediaphile.com/barb/

--

Barb Bowman
MS Windows-MVP
http://www.microsoft.com/windowsxp/e...ts/bowman.mspx
http://blogs.digitalmediaphile.com/barb/

--

Barb Bowman
MS Windows-MVP
http://www.microsoft.com/windowsxp/e...ts/bowman.mspx
http://blogs.digitalmediaphile.com/barb/

  #12 (permalink)  
Old November 13th 07, 02:33 PM posted to microsoft.public.windows.vista.networking_sharing
Barb Bowman
external usenet poster
 
Posts: 1,371
Default route print shows 0.0.0.0 gateway on-link

can you get an ipconfig /all from him while connected to his HOME
network?

On Tue, 13 Nov 2007 06:03:03 -0800, Bill
wrote:

We removed IP v6 on that connection and still has the same problem.

Bill



"Barb Bowman" wrote:

what happens if you unbind IPv6 from this NIC?

On Mon, 12 Nov 2007 09:34:00 -0800, Bill
wrote:

Sorry Friday was a busy day. I didn't realize that was the route print..


Microsoft Windows [Version 6.0.6000]

Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.



H:\ipconfig /all



Windows IP Configuration



Host Name . . . . . . . . . . . . : ba_rt

Primary Dns Suffix . . . . . . . : hq.local

Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid

IP Routing Enabled. . . . . . . . : No

WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

DNS Suffix Search List. . . . . . : hq.local



Ethernet adapter Local Area Connection:



Connection-specific DNS Suffix . : hq.local

Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 440x 10/100 Integrated
Controlle

r

Physical Address. . . . . . . . . : 00-1C-23-91-AF-10

DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes

Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::ac6f:f2fb:2790:341b%9(Preferred)

IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.3(Preferred)

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

Lease Obtained. . . . . . . . . . : Monday, November 12, 2007 11:31:28 AM

Lease Expires . . . . . . . . . . : Tuesday, November 20, 2007 11:31:31 AM

Default Gateway . . . . . . . . . : 0.0.0.0

192.168.0.1

DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.100

DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 201333795

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.100

NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled



Tunnel adapter Local Area Connection* 6:



Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected

Connection-specific DNS Suffix . :

Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface

Physical Address. . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01

DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No

Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes



Tunnel adapter Local Area Connection* 7:



Connection-specific DNS Suffix . : hq.local

Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter

Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0

DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No

Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::5efe:192.168.0.3%11(Preferred)

Default Gateway . . . . . . . . . :

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.100

NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled



H:\

"Barb Bowman" wrote:

can you post the full TEXT output of

ipconfig /all

On Fri, 9 Nov 2007 06:07:00 -0800, Bill
wrote:

He gave me a screen shot of it. best I got is a jpg.

img src="ayalogic.qmunicate.com/BadGateway.jpg"

http://ayalogic.qmunicate.com/BadGateway.jpg

Thanks

Bill



"Barb Bowman" wrote:

can you post the full text output of

ipconfig /all

from an elevated cmd prompt from this machine when it is in the
"bad" state?

On Thu, 8 Nov 2007 09:20:02 -0800, Bill
wrote:

Ok we tried this fix and that did not do it. The user is on a laptop but
does not go into suspend mode. He shuts down and does a full reboot. This
only happens if he brings it home and connects to his home LAN.

Bill



"Jeffrey Randow" wrote:

Yep, forgot about that one... I guess most people put laptops to
sleep instead of powering them down (I do that...)..



---
Jeffrey Randow

Windows Networking MVP 2001-2006
http://www.networkblog.net

On Sat, 03 Nov 2007 05:48:52 -0400, Barb Bowman
wrote:

does http://support.microsoft.com/default...b/933872/en-us help?

On Fri, 2 Nov 2007 06:31:01 -0700, Bill
wrote:

I have a user that just recently got a VISTA pc. It is connected to our
domain here. When he comes in first thing in the morning. His laptop will
not connect to the network. looking at the routes. I found 0.0.0.0 mask
0.0.0.0 gateway on-link. If I delete that route and add 0.0.0.0 gateway
192.168.0.1 it starts working again. Anyone have any ideas where this is
coming from?

Thanks

--

Barb Bowman
MS Windows-MVP
http://www.microsoft.com/windowsxp/e...ts/bowman.mspx
http://blogs.digitalmediaphile.com/barb/

--

Barb Bowman
MS Windows-MVP
http://www.microsoft.com/windowsxp/e...ts/bowman.mspx
http://blogs.digitalmediaphile.com/barb/

--

Barb Bowman
MS Windows-MVP
http://www.microsoft.com/windowsxp/e...ts/bowman.mspx
http://blogs.digitalmediaphile.com/barb/

--

Barb Bowman
MS Windows-MVP
http://www.microsoft.com/windowsxp/e...ts/bowman.mspx
http://blogs.digitalmediaphile.com/barb/
  #13 (permalink)  
Old November 14th 07, 01:38 PM posted to microsoft.public.windows.vista.networking_sharing
bill
external usenet poster
 
Posts: 305
Default route print shows 0.0.0.0 gateway on-link

Here is his IP config from home

Microsoft Windows [Version 6.0.6000]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\misha.HQipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : ba_rt
Primary Dns Suffix . . . . . . . : hq.local
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : hq.local

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 440x 10/100 Integrated
Controlle
r
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1C-23-91-AF-10
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.101(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Tuesday, November 13, 2007 6:45:42 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Tuesday, November 20, 2007 6:45:41 PM
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter Local Area Connection* 6:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 9:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . :
fe80::5efe:192.168.0.101%15(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . :
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled


"Barb Bowman" wrote:

can you get an ipconfig /all from him while connected to his HOME
network?


  #14 (permalink)  
Old November 14th 07, 02:14 PM posted to microsoft.public.windows.vista.networking_sharing
bill
external usenet poster
 
Posts: 305
Default route print shows 0.0.0.0 gateway on-link

We have it figured out. He has a static-dhcp address here. so when he gets
his address its always the same thing. He setup the same ip at home and it
works now.. very strange. thanks for everyones help!

Bill



"Barb Bowman" wrote:

can you get an ipconfig /all from him while connected to his HOME
network?

On Tue, 13 Nov 2007 06:03:03 -0800, Bill
wrote:

We removed IP v6 on that connection and still has the same problem.

Bill



"Barb Bowman" wrote:

what happens if you unbind IPv6 from this NIC?

On Mon, 12 Nov 2007 09:34:00 -0800, Bill
wrote:

Sorry Friday was a busy day. I didn't realize that was the route print..


Microsoft Windows [Version 6.0.6000]

Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.



H:\ipconfig /all



Windows IP Configuration



Host Name . . . . . . . . . . . . : ba_rt

Primary Dns Suffix . . . . . . . : hq.local

Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid

IP Routing Enabled. . . . . . . . : No

WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

DNS Suffix Search List. . . . . . : hq.local



Ethernet adapter Local Area Connection:



Connection-specific DNS Suffix . : hq.local

Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 440x 10/100 Integrated
Controlle

r

Physical Address. . . . . . . . . : 00-1C-23-91-AF-10

DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes

Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::ac6f:f2fb:2790:341b%9(Preferred)

IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.3(Preferred)

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

Lease Obtained. . . . . . . . . . : Monday, November 12, 2007 11:31:28 AM

Lease Expires . . . . . . . . . . : Tuesday, November 20, 2007 11:31:31 AM

Default Gateway . . . . . . . . . : 0.0.0.0

192.168.0.1

DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.100

DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 201333795

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.100

NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled



Tunnel adapter Local Area Connection* 6:



Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected

Connection-specific DNS Suffix . :

Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface

Physical Address. . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01

DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No

Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes



Tunnel adapter Local Area Connection* 7:



Connection-specific DNS Suffix . : hq.local

Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter

Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0

DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No

Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::5efe:192.168.0.3%11(Preferred)

Default Gateway . . . . . . . . . :

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.100

NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled



H:\

"Barb Bowman" wrote:

can you post the full TEXT output of

ipconfig /all

On Fri, 9 Nov 2007 06:07:00 -0800, Bill
wrote:

He gave me a screen shot of it. best I got is a jpg.

img src="ayalogic.qmunicate.com/BadGateway.jpg"

http://ayalogic.qmunicate.com/BadGateway.jpg

Thanks

Bill



"Barb Bowman" wrote:

can you post the full text output of

ipconfig /all

from an elevated cmd prompt from this machine when it is in the
"bad" state?

On Thu, 8 Nov 2007 09:20:02 -0800, Bill
wrote:

Ok we tried this fix and that did not do it. The user is on a laptop but
does not go into suspend mode. He shuts down and does a full reboot. This
only happens if he brings it home and connects to his home LAN.

Bill



"Jeffrey Randow" wrote:

Yep, forgot about that one... I guess most people put laptops to
sleep instead of powering them down (I do that...)..



---
Jeffrey Randow

Windows Networking MVP 2001-2006
http://www.networkblog.net

On Sat, 03 Nov 2007 05:48:52 -0400, Barb Bowman
wrote:

does http://support.microsoft.com/default...b/933872/en-us help?

On Fri, 2 Nov 2007 06:31:01 -0700, Bill
wrote:

I have a user that just recently got a VISTA pc. It is connected to our
domain here. When he comes in first thing in the morning. His laptop will
not connect to the network. looking at the routes. I found 0.0.0.0 mask
0.0.0.0 gateway on-link. If I delete that route and add 0.0.0.0 gateway
192.168.0.1 it starts working again. Anyone have any ideas where this is
coming from?

Thanks

--

Barb Bowman
MS Windows-MVP
http://www.microsoft.com/windowsxp/e...ts/bowman.mspx
http://blogs.digitalmediaphile.com/barb/

--

Barb Bowman
MS Windows-MVP
http://www.microsoft.com/windowsxp/e...ts/bowman.mspx
http://blogs.digitalmediaphile.com/barb/

--

Barb Bowman
MS Windows-MVP
http://www.microsoft.com/windowsxp/e...ts/bowman.mspx
http://blogs.digitalmediaphile.com/barb/

--

Barb Bowman
MS Windows-MVP
http://www.microsoft.com/windowsxp/e...ts/bowman.mspx
http://blogs.digitalmediaphile.com/barb/

  #15 (permalink)  
Old November 14th 07, 03:38 PM posted to microsoft.public.windows.vista.networking_sharing
Barb Bowman
external usenet poster
 
Posts: 1,371
Default route print shows 0.0.0.0 gateway on-link

even stranger is that the ipconfig from work shows DHCP and not
static, but I'm glad you found a solution that resolves the issue.

On Wed, 14 Nov 2007 06:14:00 -0800, Bill
wrote:

We have it figured out. He has a static-dhcp address here. so when he gets
his address its always the same thing. He setup the same ip at home and it
works now.. very strange. thanks for everyones help!

Bill



"Barb Bowman" wrote:

can you get an ipconfig /all from him while connected to his HOME
network?

On Tue, 13 Nov 2007 06:03:03 -0800, Bill
wrote:

We removed IP v6 on that connection and still has the same problem.

Bill



"Barb Bowman" wrote:

what happens if you unbind IPv6 from this NIC?

On Mon, 12 Nov 2007 09:34:00 -0800, Bill
wrote:

Sorry Friday was a busy day. I didn't realize that was the route print..


Microsoft Windows [Version 6.0.6000]

Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.



H:\ipconfig /all



Windows IP Configuration



Host Name . . . . . . . . . . . . : ba_rt

Primary Dns Suffix . . . . . . . : hq.local

Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid

IP Routing Enabled. . . . . . . . : No

WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

DNS Suffix Search List. . . . . . : hq.local



Ethernet adapter Local Area Connection:



Connection-specific DNS Suffix . : hq.local

Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 440x 10/100 Integrated
Controlle

r

Physical Address. . . . . . . . . : 00-1C-23-91-AF-10

DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes

Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::ac6f:f2fb:2790:341b%9(Preferred)

IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.3(Preferred)

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

Lease Obtained. . . . . . . . . . : Monday, November 12, 2007 11:31:28 AM

Lease Expires . . . . . . . . . . : Tuesday, November 20, 2007 11:31:31 AM

Default Gateway . . . . . . . . . : 0.0.0.0

192.168.0.1

DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.100

DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 201333795

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.100

NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled



Tunnel adapter Local Area Connection* 6:



Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected

Connection-specific DNS Suffix . :

Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface

Physical Address. . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01

DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No

Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes



Tunnel adapter Local Area Connection* 7:



Connection-specific DNS Suffix . : hq.local

Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter

Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0

DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No

Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::5efe:192.168.0.3%11(Preferred)

Default Gateway . . . . . . . . . :

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.100

NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled



H:\

"Barb Bowman" wrote:

can you post the full TEXT output of

ipconfig /all

On Fri, 9 Nov 2007 06:07:00 -0800, Bill
wrote:

He gave me a screen shot of it. best I got is a jpg.

img src="ayalogic.qmunicate.com/BadGateway.jpg"

http://ayalogic.qmunicate.com/BadGateway.jpg

Thanks

Bill



"Barb Bowman" wrote:

can you post the full text output of

ipconfig /all

from an elevated cmd prompt from this machine when it is in the
"bad" state?

On Thu, 8 Nov 2007 09:20:02 -0800, Bill
wrote:

Ok we tried this fix and that did not do it. The user is on a laptop but
does not go into suspend mode. He shuts down and does a full reboot. This
only happens if he brings it home and connects to his home LAN.

Bill



"Jeffrey Randow" wrote:

Yep, forgot about that one... I guess most people put laptops to
sleep instead of powering them down (I do that...)..



---
Jeffrey Randow

Windows Networking MVP 2001-2006
http://www.networkblog.net

On Sat, 03 Nov 2007 05:48:52 -0400, Barb Bowman
wrote:

does http://support.microsoft.com/default...b/933872/en-us help?

On Fri, 2 Nov 2007 06:31:01 -0700, Bill
wrote:

I have a user that just recently got a VISTA pc. It is connected to our
domain here. When he comes in first thing in the morning. His laptop will
not connect to the network. looking at the routes. I found 0.0.0.0 mask
0.0.0.0 gateway on-link. If I delete that route and add 0.0.0.0 gateway
192.168.0.1 it starts working again. Anyone have any ideas where this is
coming from?

Thanks

--

Barb Bowman
MS Windows-MVP
http://www.microsoft.com/windowsxp/e...ts/bowman.mspx
http://blogs.digitalmediaphile.com/barb/

--

Barb Bowman
MS Windows-MVP
http://www.microsoft.com/windowsxp/e...ts/bowman.mspx
http://blogs.digitalmediaphile.com/barb/

--

Barb Bowman
MS Windows-MVP
http://www.microsoft.com/windowsxp/e...ts/bowman.mspx
http://blogs.digitalmediaphile.com/barb/

--

Barb Bowman
MS Windows-MVP
http://www.microsoft.com/windowsxp/e...ts/bowman.mspx
http://blogs.digitalmediaphile.com/barb/

--

Barb Bowman
MS Windows-MVP
http://www.microsoft.com/windowsxp/e...ts/bowman.mspx
http://blogs.digitalmediaphile.com/barb/
  #16 (permalink)  
Old April 9th 08, 08:44 PM posted to microsoft.public.windows.vista.networking_sharing
waveletus
external usenet poster
 
Posts: 1
Default route print shows 0.0.0.0 gateway on-link


It's still not clear why 0.0.0.0 appears
in the configuration. But you can try following work around to recover
it without reboot machine.
1. delete 0.0.0.0 gateway with the
following command
interface ipv4 set address name="Local
Area Connection" gateway=""
2. Then run:
ipconfig /release
3.Run:
ipconfig /renew


--
waveletus
  #17 (permalink)  
Old April 9th 08, 08:47 PM posted to microsoft.public.windows.vista.networking_sharing
waveletus[_2_]
external usenet poster
 
Posts: 1
Default route print shows 0.0.0.0 gateway on-link


It's still not clear why 0.0.0.0 appears in the configuration. But you
can try following work around to recover it without reboot machine.
1. delete 0.0.0.0 gateway with the following command
netsh interface ipv4 set address name="Local Area Connection"
gateway=""

Then try ipconfig/renew again.


--
waveletus
  #18 (permalink)  
Old April 28th 14, 12:47 PM posted to microsoft.public.windows.vista.networking_sharing
[email protected]
external usenet poster
 
Posts: 1
Default route print shows 0.0.0.0 gateway on-link

On Wednesday, April 9, 2008 4:47:16 PM UTC-4, waveletus wrote:
It's still not clear why 0.0.0.0 appears in the configuration. But you
can try following work around to recover it without reboot machine.
1. delete 0.0.0.0 gateway with the following command
netsh interface ipv4 set address name="Local Area Connection"
gateway=""

Then try ipconfig/renew again.


--
waveletus


You may want to check if you have the following installed.
C:\Program Files\Bonjour
it will contain mDNSResponder and a associated dll
I deleted the folder and the problem went away.
 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 09:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.Search Engine Optimization by vBSEO 3.0.0 RC6
Copyright 2004-2017 Vista Banter.
The comments are property of their posters.