A Windows Vista forum. Vista Banter

Welcome to Vista Banter.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions, articles and access our other FREE features. By joining our free community you will have access to ask questions and reply to others posts, upload your own photos and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact support.

Go Back   Home » Vista Banter forum » Microsoft Windows Vista » General Vista Help and Support
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

General Vista Help and Support The general Windows Vista discussion forum, for topics not covered elsewhere. (microsoft.public.windows.vista.general)

WMI Provider Host stopped working and was closed



 
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old October 14th 08, 03:49 AM posted to microsoft.public.windows.vista.general
msmegan
external usenet poster
 
Posts: 1
Default WMI Provider Host stopped working and was closed


Id be interested to hear what McAfee has said regarding this issue, if
anything. Im running a Dell Inspiron 1525 w/ Vista Home Premium and
McAfee Security Suite. About a month ago my error messages (several
different ones) began popping up.

1.) McAfee VirusMap has stopped working and closed. This happens at
random times and the small pop up window appears minimized on the task
bar.
2.) Synchronization Application stopped working and was closed. This
appears when I open McAfee and click on update.
3.) Most recently I have received an additional message regarding an
Instrumentational Program stopping and closing.

I have contacted McAfee twice regarding this issue and spent several
excrusiating hours trying to get a pair of idiots to understand the
problem. Both times the issue was not resolved and I was told to contact
Microsoft.

The pop up windows arent the problem, I can deal with them by simply
closing them. But Id like some reassurance from somewhere that my
security programs are running properly and working as they should.


--
msmegan
Posted via http://www.vistaheads.com

  #12 (permalink)  
Old May 19th 16, 06:17 AM posted to microsoft.public.windows.vista.general
[email protected]
external usenet poster
 
Posts: 1
Default WMI Provider Host stopped working and was closed

2007 m. lapkritis 24 d., šeštadienis 21:22:01 UTC, jj mac rašė:
Computer: Dell Dimension E520 Viiv Core 2 Duo Processor E6300
O/S Vista home premium

I am receiving the following error message which pops up shortly after bootup.
“WMI Provider Host stopped working and was closed”
I uninstalled the Dell Support Centre, believing it might be causing the
problem since it appeared after I had installed that program. Initially,
that seemed to cure the problem but within a few days it was back again, I
have not, however, reinstalled the Dell Support Centre.
In the Control Panel selecting “Problem Reports and Solutions” and clicking
on “Check for new Solutions” at present 412 problems instances are listed but
no solutions are found. Under “information about other problems 18 no. are
listed eg. “Problem caused by McAfee spamkiller” but I don’t know and can’t
find out what that problem is. Under “view problem history” I see that WMI
Provider Host” stopped working on 7Nov.07 and 146 times since that date.
Details of “Problem Signature” are given as follows, but I can’t make much
sense of that information and am unable to determine from it what program is
causing the WMI Provider Host fault.

Product
WMI Provider Host
Problem
Stopped working
Date
24/11/2007 18:22
Status
Report Sent

Problem signature
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: wmiprvse.exe
Application Version: 6.0.6000.16386
Application Timestamp: 4549af45
Fault Module Name: StackHash_2493
Fault Module Version: 6.0.6000.16386
Fault Module Timestamp: 4549bdc9
Exception Code: c0000374
Exception Offset: 000af1c9
OS Version: 6.0.6000.2.0.0.768.3
Locale ID: 2057
Additional Information 1: 2493
Additional Information 2: 4f3bb3feb872865e371673b8801522c1
Additional Information 3: a64f
Additional Information 4: 58665db331ead520448d2a898940a014

Extra information about the problem
Bucket ID: 376790327

Any advice and/or answers to the following queries would be most welcome.

1 How do I determine what is causing the WMI Provider Host to close and how
can I correct the problem?.

2 Are there any serious consequences or risks, security or otherwise, if I
should ignore the issue and continue working with the WMI Provider Host
closed?.

--
JJ MacA


 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 09:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.Search Engine Optimization by vBSEO 3.0.0 RC6
Copyright 2004-2017 Vista Banter.
The comments are property of their posters.