A Windows Vista forum. Vista Banter

Welcome to Vista Banter.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions, articles and access our other FREE features. By joining our free community you will have access to ask questions and reply to others posts, upload your own photos and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact support.

Go Back   Home » Vista Banter forum » Microsoft Windows Vista
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Hardware and Windows Vista Hardware issues in relation to Windows Vista. (microsoft.public.windows.vista.hardware_devices)

Post New Thread
Threads in Forum : Hardware and Windows Vista Forum Tools Search this Forum Feed Icon
  Rating Thread / Thread Starter Reverse Sort Order Last Post Replies Views
ATI Radeon X850XT Platinum by BatteryOperated
After installation of RC2, my X850XT is identified, but disabled due to driver errors (from windows/microsoft supplied drivers). I've tried udating the drivers to the BETA drivers from ATI for RC1, but that only leads to a error message that pops up on the lower right that there are "incompatible display adapters have been disabled" that never goes away. This is odd because these drivers...
October 20th 06 02:49 AM
by John Go to last post
2 72
SB X-Fi wont pick up mics with vista by batts
Hi guys. I think I have a similar problem to Brad and would love some help. Its a bit diff however. I got the card and installed it. it seemed fine the sound is good but theres one problem! The mic on the fatality headset wont work! Its in the right port. I have tried reinstalling the card. Updating latest drivers but cant help but feel that I am missing a driver specific to the issue. The mic...
June 16th 09 05:46 PM
by Curious[_4_] Go to last post
1 198
windows 2008 server on a scsi raid 29160 by batzzz19
im trying to put my hardrives as one. raid 0 or stringging the same type of hard drives i know i need the bios for this operation system because its not included in the os so where is it you guys and girls. and how is the proper way to do it like it so. thanks
February 24th 09 04:58 AM
by Kerry Brown Go to last post
4 126
Display adapter issue??? by Baxter
Posted this problem a while back in pictures, nothing worked, I then spent the next week and a half on chat and phone support, actually got elevated to an actual microsoft tech, case was closed without solution so I thought I would pick your brains again. Problem: During a photo gallery slide show, or screensaver set to slideshow, if I have the transitions set to fade, it gives me...
May 17th 08 09:16 PM
by Baxter Go to last post
0 110
DVD-RW not showing up by baysick415
so i wanted to install something and i put a cd in and it cant find it then i noticed it says This device cannot start. (Code 10) at the device manager i have no idea how to make it work someone please help thanks
May 17th 07 01:26 AM
by pharm2006 Go to last post
5 102
control causes blue screen by Baz100
Hi, I've just done a clean install of Vista Home Premium after install Windows installed a Realtek AC97 audio driver for the Abit KV7 mainboard but the sound did'nt work so I got a driver from Abit website which appears to be the correct one and works ok but I now find that when I click Start/ Control Panel the PC crashes to a Blue Screen and reboots.Using System Restore cures the control...
December 31st 07 06:29 PM
by Baz100 Go to last post
2 128
Sidewinder Central for MSFF2 Joystick by Baza
Is there any way of getting the 'recorder' in this software to run under Vista? Under XP disabling DEP for joy.cpl would let it run but Vista wont allow this.
January 12th 08 05:07 PM
by Baza Go to last post
0 74
External hard drive problem by baza66
I am running Vista home prem(32-bit),when it's on i can connect , by usb a freecom external drive.It is recognised and i can use it with out any problems.But if i was to restart the machine after a software install, the machine freezes during the reboot.If i disconnect the hard drive and switch off the machine,then restart it , it works fine going to the welcome screen.The same problem...
October 30th 07 03:58 PM
by Tom Ferguson Go to last post
3 65
Cannot see part of a partitioned drive by Bazzer
My laptop has Vista Home Premium and came with a 100GB HDD partitioned to two drives. The drives were to be reassigned new letters, but accidentally only one partition was assigned a letter. The other drives letter was cleared but a new letter not assigned. Now "Computer" only sees the drive to which the letter was assigned. I cannot use restore as there have been a number of updates before...
September 17th 07 08:15 PM
by R. C. White Go to last post
7 82
recommendations for a top spec AMD mobo Please? by bazzuk[_4_]
ive had enough with my abit AN52 & the problems i have with lockups when running sata dvd-rw. What im looking for is a mobo that will take my athlon x2 6400 but when i decide to give a quad-core phenom a go this new mobo will be phenom compatible as well. My PC specs are abit AN52, AMD6400+, Antec 500W EarthWatts WD320AAK,WD500AAK,WD500Elements 4GB OCZ Plat PC2-6400 rev2, Pioneer215,...
May 2nd 08 04:53 AM
by bazzuk[_4_] Go to last post
2 97
DVD-Rom disappering after new software download? by BB
My DVD-Rom worked fine when I got my computer (new), however a month later when I installed a new photo program, Adobe Photoshop Elements 6.0, the DVD-Rom disappeared. It does not show up on the hardware list and when you put a CD (I've tried several CD's), it will not run them at all. No error messages or anything, just as if it's not there. When I restored to a previous state/save point,...
December 3rd 07 09:05 PM
by Mike Hall - MVP[_2_] Go to last post
1 97
will windows mobile 5.0 work with sideshow by bbh13
I have a cell phone with windows mobile 5.0 and was wondering if it would be able to work with the sideshow feature. I will be using vista home premium.
July 2nd 08 04:09 PM
by bbh13 Go to last post
2 91
Vista SP2 Router Problems by bblancha
I just upgraded to SP2 and now my network response thru my Linksys BEFSX41 router is terrible. Less than dial up modem speed for download but upload is unaffected. Linksys had a new firmware update for this in August 09 and I applied that. I ran a test and it appeared the download speed was back to normal but after a few hours it is now back to 24k download speed. If I connect directly to my...
September 25th 09 03:34 AM
by Brink Go to last post
3 163
SATA Hard Drive does NOT show up in Device Manager by bbsrnitrkl
I am trying bring-up a new SATA Hard Drive through PCIe to SATA AHCI Host Card. We find that Vista recognized the AHCI Controller and it shows up in the Device Manager. It successfully allocates the memory and IRQ, and says that the Device is working properly. But the HDD is not recognized. When we look at the PCIe analyser, we see that the OS is continuously polling the AHCI Interrupt...
April 25th 08 04:29 PM
by andy Go to last post
5 65
Help! Lost audio in a Vista Home to Vista Ultimate upgrade! by bbsstmez
Can anyone help? I was running Vista Home Premium (32 Bit) & upgraded to Vista Ultimate. After the upgrade I lost 2 key components. One of those being my audio. I went to Dells web site. The list an audio driver "Sigmatel STAC92XX C-Major HD Audio Driver" which is Vista 32 bit compatable. I downloaded & installed it but still no luch. There is a little red x in the tray on the bottom...
(Multi-page thread 1 2)
June 6th 08 05:14 AM
by Spirit Go to last post
10 163
64 home premium and WD10eacs 1 tb esata drive difficulties - HELP PLEASE by BBTrekkie
I bought the western digital wd10eacs 1 tb drive and the proper esata enclosure. Vista finds it as a USB - but only can see it in device manager - I cannot see it in my computer to format it. BUT the properties in DM say it is working properly. When I Plug it in using the eSata I get the same thing. I can see it using device manager but I cannot access it - or see it
May 24th 09 10:59 AM
by Dave76 Go to last post
3 126
Sony Vaio Hot Key by bcain2005
I have the same issue, and have noticed that when installing the hotkey library and the actual handler program that runs on boot from windows XP, the hotkeys still don't work and the application complains that the battery is too low and to hibernate before losing power regardless of actual power usage. I think that we'll just have to wait until Sony gets its act together and writes a driver...
September 19th 06 03:09 AM
by bcain2005 Go to last post
0 61
Sony Vaio Hardware Keys by bcain2005
I have a sony Vaio VGN-S360 laptop. Sony uses a propriatary startup program to handle the screen brightness and sound hotkeys. The Windows XP driver doesn't work and complians about the battery being low, so its obvious that it doesn't read the information correctly in Vista. Since all sony laptops use this system, I was hoping that someone else had this problem and found a way to resolve...
December 10th 06 12:14 AM
by Giovanni Go to last post
4 149
Hauppauge WinTV PVR USB2 by bchoter
^ At least you have video. All I get is a very hazy reception with no audio. I'm using Vista Home Premium 32.bit and I was able to succesfuly install the system. -- bchoter
November 13th 08 09:39 PM
by Curious[_5_] Go to last post
3 160
The Case of the disappearing DvD Writer by Bcs4
After installing Vista RTM after about a day of running a reboot was required after the reboot both my dvd writers disappeared and weren't recognized by My computer They both showed in device manager but with a yellow ! when I clicked on the writers I got this detail I will show only one set of details for 1 of my writers although both are basically same explanation but for different writer...
June 2nd 10 04:38 AM
by Peter Foldes[_7_] Go to last post
8 381
Post New Thread


Display Options
Showing threads 1001 to 1020 of 12610
Sorted By Sort Order
From The
Forum Tools Search this Forum
Search this Forum :

Advanced Search

New posts New posts More than 15 replies or 150 views Hot thread with new posts
No new posts No new posts More than 15 replies or 150 views Hot thread with no new posts
Closed Thread Thread is closed  
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


All times are GMT. The time now is 12:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.Search Engine Optimization by vBSEO 3.0.0 RC6
Copyright 2004-2019 Vista Banter.
The comments are property of their posters.