A Windows Vista forum. Vista Banter

Welcome to Vista Banter.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions, articles and access our other FREE features. By joining our free community you will have access to ask questions and reply to others posts, upload your own photos and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact support.

Go Back   Home » Vista Banter forum » Microsoft Windows Vista » Hardware and Windows Vista
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Hardware and Windows Vista Hardware issues in relation to Windows Vista. (microsoft.public.windows.vista.hardware_devices)

Vista & Benq V2400W LCD



 
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old June 20th 08, 01:58 PM posted to microsoft.public.windows.vista.hardware_devices
Simj
external usenet poster
 
Posts: 4
Default Vista & Benq V2400W LCD


Hi, I just bought *Benq V2400W* display and connected it to my pc using
DVI. It's native screen resolution is _1920_x_1200_ px but Vista will
allow me to set only _1600_x_1200_ resolution - anything bigger results
in black jumping screen. I have the latest ATI graphic card drivers
(Sapphire Radeon 2900 Pro 1GB). What should I do?


--
Simj
  #2 (permalink)  
Old June 20th 08, 05:24 PM posted to microsoft.public.windows.vista.hardware_devices
Carey Frisch [MVP]
external usenet poster
 
Posts: 2,587
Default Vista & Benq V2400W LCD

Change the monitor's Screen Refresh Rate to 60 Hertz.

--
Carey Frisch
Microsoft MVP
Windows Desktop Experience -
Windows Vista Enthusiast

---------------------------------------------------------------

"Simj" wrote in message ...

Hi, I just bought *Benq V2400W* display and connected it to my pc using
DVI. It's native screen resolution is _1920_x_1200_ px but Vista will
allow me to set only _1600_x_1200_ resolution - anything bigger results
in black jumping screen. I have the latest ATI graphic card drivers
(Sapphire Radeon 2900 Pro 1GB). What should I do?


--
Simj
  #3 (permalink)  
Old June 21st 08, 09:34 AM posted to microsoft.public.windows.vista.hardware_devices
DL
external usenet poster
 
Posts: 1,028
Default Vista & Benq V2400W LCD

Did you install driver from ATI or winupdate?

"Simj" wrote in message
...

Hi, I just bought *Benq V2400W* display and connected it to my pc using
DVI. It's native screen resolution is _1920_x_1200_ px but Vista will
allow me to set only _1600_x_1200_ resolution - anything bigger results
in black jumping screen. I have the latest ATI graphic card drivers
(Sapphire Radeon 2900 Pro 1GB). What should I do?


--
Simj



  #4 (permalink)  
Old June 21st 08, 05:49 PM posted to microsoft.public.windows.vista.hardware_devices
Simj
external usenet poster
 
Posts: 4
Default Vista & Benq V2400W LCD


'Carey Frisch [MVP Wrote:
;753091']Change the monitor's Screen Refresh Rate to 60 Hertz.

--
Carey Frisch
Microsoft MVP
Windows Desktop Experience -
Windows Vista Enthusiast

---------------------------------------------------------------

"Simj" wrote in message
...

Hi, I just bought *Benq V2400W* display and connected it to my pc using
DVI. It's native screen resolution is _1920_x_1200_ px but Vista will
allow me to set only _1600_x_1200_ resolution - anything bigger results
in black jumping screen. I have the latest ATI graphic card drivers
(Sapphire Radeon 2900 Pro 1GB). What should I do?


--
Simj

Thank you for your advice, but unfortunately it did not help because
the refresh rate in ATI Control Panel is already set to 60 Hz (the only
other option is 59 Hz).
I upgraded my drivers to the just released version 8.6 and there seems
to be some improvement - the screen does not jump, it just goes blank
and then it appears and then it goes blank again... and so on. Sometimes
screen's OSD shows: "Nonpreset mode detected".
I thought about going back to Windows XP but it would probably not
help, would it?


--
Simj
  #5 (permalink)  
Old June 21st 08, 05:50 PM posted to microsoft.public.windows.vista.hardware_devices
Simj
external usenet poster
 
Posts: 4
Default Vista & Benq V2400W LCD


DL;753868 Wrote:
Did you install driver from ATI or winupdate?

"Simj" wrote in message
...

Hi, I just bought *Benq V2400W* display and connected it to my pc

using
DVI. It's native screen resolution is _1920_x_1200_ px but Vista will
allow me to set only _1600_x_1200_ resolution - anything bigger

results
in black jumping screen. I have the latest ATI graphic card drivers
(Sapphire Radeon 2900 Pro 1GB). What should I do?


--
Simj

From ATI. Is there a difference?


--
Simj
  #6 (permalink)  
Old June 21st 08, 07:34 PM posted to microsoft.public.windows.vista.hardware_devices
DL
external usenet poster
 
Posts: 1,028
Default Vista & Benq V2400W LCD

The ATI card support the resolution you seek, either there is a problem with
the driver or your card / PC

"Simj" wrote in message
...

DL;753868 Wrote:
Did you install driver from ATI or winupdate?

"Simj" wrote in message
...

Hi, I just bought *Benq V2400W* display and connected it to my pc
using
DVI. It's native screen resolution is _1920_x_1200_ px but Vista will
allow me to set only _1600_x_1200_ resolution - anything bigger
results
in black jumping screen. I have the latest ATI graphic card drivers
(Sapphire Radeon 2900 Pro 1GB). What should I do?


--
Simj

From ATI. Is there a difference?


--
Simj



  #7 (permalink)  
Old June 21st 08, 08:10 PM posted to microsoft.public.windows.vista.hardware_devices
Curious
external usenet poster
 
Posts: 375
Default Vista & Benq V2400W LCD

Have you tried connecting to your new PC monitor with VGA instead of DVI?
"DL" [email protected] wrote in message
...
The ATI card support the resolution you seek, either there is a problem
with the driver or your card / PC

"Simj" wrote in message
...

DL;753868 Wrote:
Did you install driver from ATI or winupdate?

"Simj" wrote in message
...

Hi, I just bought *Benq V2400W* display and connected it to my pc
using
DVI. It's native screen resolution is _1920_x_1200_ px but Vista
will
allow me to set only _1600_x_1200_ resolution - anything bigger
results
in black jumping screen. I have the latest ATI graphic card drivers
(Sapphire Radeon 2900 Pro 1GB). What should I do?


--
Simj

From ATI. Is there a difference?


--
Simj




  #8 (permalink)  
Old June 24th 08, 04:29 AM posted to microsoft.public.windows.vista.hardware_devices
Simj
external usenet poster
 
Posts: 4
Default Vista & Benq V2400W LCD


Ok, so the problem was not Vista related after all. I installed OpenSuse
linux 11 and everything was fine until I installed ATI drivers - then
everything went wrong again. So I tried using D-sub cable with DVI
convertor (my card has only DVI input) as Curious suggested and *it
actually worked*. Thank you.
They also mention somewhere on '[H]ard|Forum - Powered by vBulletin'
(http://www.hardforum.com) that some ATI cards are having problems with
these monitors using DVI.


--
Simj
 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 04:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.Search Engine Optimization by vBSEO 3.0.0 RC6
Copyright 2004-2020 Vista Banter.
The comments are property of their posters.