A Windows Vista forum. Vista Banter

Welcome to Vista Banter.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions, articles and access our other FREE features. By joining our free community you will have access to ask questions and reply to others posts, upload your own photos and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact support.

Go Back   Home » Vista Banter forum » Microsoft Windows Vista » Windows Vista File Management
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Windows Vista File Management Issues or questions in relation to Vista's file management. (microsoft.public.windows.vista.file_management)

Explorer doesn't show thumbnails on networked folder



 
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old June 2nd 08, 07:03 PM posted to microsoft.public.windows.vista.file_management
iganpo
external usenet poster
 
Posts: 4
Default Explorer doesn't show thumbnails on networked folder

I keep all my photos on a networked computer. On my Windows Vista Home
Premium computer, I can't get Explorer to display the thumbnails for any
picture. It only displays a generic image icon. If I open a folder on the
local hard drive, it shows the previews fine.

I've made sure that to uncheck "Always show icons, never thumbnails" in
Folder Options. I've applied the folder template "Pictures and Videos" to
the network folder.

My Windows XP computer seems to have no problem displaying image thumbnails.

How can I get Vista to display the image thumbnails on a network folder?
  #2 (permalink)  
Old June 2nd 08, 09:14 PM posted to microsoft.public.windows.vista.file_management
Dzomlija
external usenet poster
 
Posts: 99
Default Explorer doesn't show thumbnails on networked folder


iganpo;734472 Wrote:
I keep all my photos on a networked computer. On my Windows Vista Home
Premium computer, I can't get Explorer to display the thumbnails for
any
picture. It only displays a generic image icon. If I open a folder on
the
local hard drive, it shows the previews fine.

I've made sure that to uncheck "Always show icons, never thumbnails" in
Folder Options. I've applied the folder template "Pictures and Videos"
to
the network folder.

My Windows XP computer seems to have no problem displaying image
thumbnails.

How can I get Vista to display the image thumbnails on a network
folder?


Try the direction in the tutorial
"http://www.vistax64.com/tutorials/73715-thumbnails-windows-explorer.html?ltr=T".
That might work.


--
Dzomlija

Peter Alexander Dzomlija
-Do you hear, huh? The Alpha and The Omega? Death and Rebirth? And as
you die, so shall I be Reborn...-

_*Prometheus*_
MOBO: ASUS MB-M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP
CPU: AMD Phenom 9600 Quad
RAM: 2 x A-Data 2GB DDR2-800
GPU: ASUS ATI Radeon HD 2400PRO, 256MB
BOX: Thermaltake Tai-Chi Water Cooled
OS: Windows Vista Ultimate x64
'' (http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=333562)'[image:
http://valid.x86-secret.com/cache/banner/333562.png]'
(http://valid.x86-secret.com/cache/banner/333562.png)
  #3 (permalink)  
Old June 2nd 08, 10:15 PM posted to microsoft.public.windows.vista.file_management
iganpo
external usenet poster
 
Posts: 4
Default Explorer doesn't show thumbnails on networked folder

No, those instructions don't help. I can already see thumbnail previewss on
folders on the local computer. But thumbnail previews will not display on
network folders.

Am I the only person with this issue?

"Dzomlija" wrote:


iganpo;734472 Wrote:
I keep all my photos on a networked computer. On my Windows Vista Home
Premium computer, I can't get Explorer to display the thumbnails for
any
picture. It only displays a generic image icon. If I open a folder on
the
local hard drive, it shows the previews fine.

I've made sure that to uncheck "Always show icons, never thumbnails" in
Folder Options. I've applied the folder template "Pictures and Videos"
to
the network folder.

My Windows XP computer seems to have no problem displaying image
thumbnails.

How can I get Vista to display the image thumbnails on a network
folder?


Try the direction in the tutorial
"http://www.vistax64.com/tutorials/73715-thumbnails-windows-explorer.html?ltr=T".
That might work.


--
Dzomlija

Peter Alexander Dzomlija
-Do you hear, huh? The Alpha and The Omega? Death and Rebirth? And as
you die, so shall I be Reborn...-

_*Prometheus*_
MOBO: ASUS MB-M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP
CPU: AMD Phenom 9600 Quad
RAM: 2 x A-Data 2GB DDR2-800
GPU: ASUS ATI Radeon HD 2400PRO, 256MB
BOX: Thermaltake Tai-Chi Water Cooled
OS: Windows Vista Ultimate x64
'' (http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=333562)'[image:
http://valid.x86-secret.com/cache/banner/333562.png]'
(http://valid.x86-secret.com/cache/banner/333562.png)

  #4 (permalink)  
Old June 4th 08, 04:25 PM posted to microsoft.public.windows.vista.file_management
iganpo
external usenet poster
 
Posts: 4
Default Explorer doesn't show thumbnails on networked folder

Anyone have an idea?
  #5 (permalink)  
Old June 4th 08, 06:31 PM posted to microsoft.public.windows.vista.file_management
Donald Lessau
external usenet poster
 
Posts: 96
Default Explorer doesn't show thumbnails on networked folder

"iganpo" schrieb im Newsbeitrag
...
Anyone have an idea?


Simply use another file manager: XYplorer. Shows thumbs for all locations,
be it local, mapped, or remote.

http://www.xyplorer.com/

  #6 (permalink)  
Old June 5th 08, 09:18 AM posted to microsoft.public.windows.vista.file_management
Ramesh, MS-MVP[_2_]
external usenet poster
 
Posts: 677
Default Explorer doesn't show thumbnails on networked folder

Click Start, type Regedit.exe
Navigate to the following branch:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Policies\Explorer
From the File menu, choose Export.
Save the branch to a REG file.

Also, export this branch:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Policies\Explorer

Post the contents of the two REG files here.


--
Regards,

Ramesh Srinivasan, Microsoft MVP [Windows Shell/User]
The Winhelponline Blog: http://www.winhelponline.com/blog
Windows® Troubleshooting: http://www.winhelponline.com

"iganpo" wrote in message ...
Anyone have an idea?
  #7 (permalink)  
Old July 11th 08, 08:34 PM posted to microsoft.public.windows.vista.file_management
bob
external usenet poster
 
Posts: 496
Default Explorer doesn't show thumbnails on networked folder

I don't have problems viewing thumbnails on my hard drive, my problem is when
using a CD in my cd/rom drive E. The pictures start to show then turn to the
generic icon. Any suggestions?

"Ramesh, MS-MVP" wrote:

Click Start, type Regedit.exe
Navigate to the following branch:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Policies\Explorer
From the File menu, choose Export.
Save the branch to a REG file.

Also, export this branch:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Policies\Explorer

Post the contents of the two REG files here.


--
Regards,

Ramesh Srinivasan, Microsoft MVP [Windows Shell/User]
The Winhelponline Blog: http://www.winhelponline.com/blog
Windows® Troubleshooting: http://www.winhelponline.com

"iganpo" wrote in message ...
Anyone have an idea?

  #8 (permalink)  
Old August 18th 08, 03:24 PM posted to microsoft.public.windows.vista.file_management
Birchwood
external usenet poster
 
Posts: 1
Default Explorer doesn't show thumbnails on networked folder

Iganpo -

I am also experiencing the exact same thing and it did used to work fine for
me as well. Clearly an update "fixed" this for us. I have noticed that in
some cases, if you preview each picture that the next time you visit the
directory, your thumbnails will appear, but this is clearly not a solution
and it is not consistent. I hope that someone can address this - Microsoft in
particular.

"iganpo" wrote:

I keep all my photos on a networked computer. On my Windows Vista Home
Premium computer, I can't get Explorer to display the thumbnails for any
picture. It only displays a generic image icon. If I open a folder on the
local hard drive, it shows the previews fine.

I've made sure that to uncheck "Always show icons, never thumbnails" in
Folder Options. I've applied the folder template "Pictures and Videos" to
the network folder.

My Windows XP computer seems to have no problem displaying image thumbnails.

How can I get Vista to display the image thumbnails on a network folder?

  #9 (permalink)  
Old October 30th 08, 09:20 AM posted to microsoft.public.windows.vista.file_management
Loekashe
external usenet poster
 
Posts: 1
Default Explorer doesn't show thumbnails on networked folder

I have the same problem. Although it only affects me if i map the folder. If
I access it through a desktop shortcut it's fine. did anyone get a solution.
  #10 (permalink)  
Old November 14th 08, 07:58 PM posted to microsoft.public.windows.vista.file_management
Marc
external usenet poster
 
Posts: 120
Default Explorer doesn't show thumbnails on networked folder

Try to explicitly use the remote user account & password when you create the
drive mapping.
e.g.: "remoteservername\yourusername"

It worked for me

"Loekashe" wrote:

I have the same problem. Although it only affects me if i map the folder. If
I access it through a desktop shortcut it's fine. did anyone get a solution.

 




Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 08:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.Search Engine Optimization by vBSEO 3.0.0 RC6
Copyright ©2004-2019 Vista Banter.
The comments are property of their posters.