A Windows Vista forum. Vista Banter

Welcome to Vista Banter.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions, articles and access our other FREE features. By joining our free community you will have access to ask questions and reply to others posts, upload your own photos and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact support.

Go Back   Home » Vista Banter forum » Microsoft Windows Vista
Site Map Home Register Authors List Search Today's Posts Mark Forums Read Web Partners

Networking with Windows Vista Networking issues and questions with Windows Vista. (microsoft.public.windows.vista.networking_sharing)

Post New Thread
Threads in Forum : Networking with Windows Vista Forum Tools Search this Forum Feed Icon
  Rating Thread / Thread Starter Last Post Reverse Sort Order Replies Views
TNET1130 chipset by tomstevens09
This is a bit of strange case because it seems to be devolution. My Safecom swlpt-54125 used to work on vista (using the driver from the website) However about a year ago it stopped working, completely unexpectedly. This was after SP1 came out, but the card worked with SP1 for a while. Thankfully i've been duel booting XP so it hasn't particularly bothered me (apart from having a operating...
June 10th 09 10:48 AM
by tomstevens09 Go to last post
0 174
Netman (Network Connections Service) by Mark Cusumano[_2_]
When I first boot up my computer, SVCHOST runs at 50% cpu time. If I "Go To Service" I notice the same services associated with this particular errant SVCHOST processes. Stopping them one at a time yields no change in processor usage until I try and stop NetMan "Network Connections" service. Processor time drops almost immediately to normal. Restarting the service does affect the...
June 9th 09 03:48 PM
by Jack-MVP Go to last post
1 165
Accesing shared printer on Windows XP from Vista by JerzySz
Cannot access shared printer connected to Windows XP sp3 PC from Vista Ultimate sp1. The shared printer (canon i990) can be seen from Vista PC but any attempt to connect to the printer or see its properties generates error message. This is a small network and there is no problem to access the printer from Windows XP PC. What sould be done?
June 9th 09 12:58 PM
by ng_reader Go to last post
3 171
Vista shared file visibility from XP machine by HustlingHare
I've followed (I think) all the steps necessary to share a folder on my newly buile Vista x64 machine. Checked and double checked against help at MS help pages and web help pages and other posting answers. On my XP machine I can see the folder name in My Network Places\Entire Network\Microsoft Windows Network\se\my_computer_name\my_folder where se is the workgroup name I have chosen and...
June 9th 09 12:30 PM
by Malke[_2_] Go to last post
1 162
BUG: Vista network connectivity lost after opening many connectionswith Perl.exe by [email protected]
BACKGROUND ---------- I first experienced a similar problem with the Internet Connection Sharing as described he http://groups.google.fi/group/microsoft.public.windows.vista.networking_sharing/browse_thread/thread/e485117a64677cc7/7bbc09109c097667?hl=en&ie=UTF-8 Microsoft issued a hotfix to fix that issue, and my web crawler worked fine for some time. However, sometime late 2008, I started...
June 9th 09 11:03 AM
by Mikko[_2_] Go to last post
1 169
Wireless network adapter problem by iceykitsune
I posted this in the hardware forum but did not get any reply so i thought i would try here. shortly after i installed SP 1 for vista business my wireless card started to disable itself and stop all traffic. the only way i could get my network back was to reboot the laptop. i have looked in the network connections folder and saw the card was listed as disabled, after trying to enable it it...
June 9th 09 03:11 AM
by gvsbnarayana Go to last post
4 205
Toshiba ConfigFree Icon by jkeat.34
Does anyone know how to get the Toshiba ConfigFree Icon to show on the Notification Bar on a Toshiba Satellite with Windows Vista installed?
June 9th 09 01:54 AM
by John E. Carty Go to last post
9 218
general question re resetting/renewing IP connection by Dave Horne[_2_]
First, I'm not sure if this is the best forum for this question, so if it is not, please advise. I have a general question re network settings under Vista Home Premium. On occasion, during busy times of the day, my cable modem will indicate that the connection is lost. If I manually unplug the power cable to the cable modem and router, wait until 15 or so seconds, and reconnect the cables,...
(Multi-page thread 1 2)
June 7th 09 10:12 PM
by Charlie Tame Go to last post
12 266
Can't ping Windows Vista PC by John Lee
How can I turn on "allow incoming echo request "on Vista so I can ping it from another machine? Thanks.
June 7th 09 06:40 PM
by antoiinefinch Go to last post
2 142
Remove renamed computer on wireless home network by Altereagle
I have (had?) two computers with similar names on my wireless network. The home is using XP & this one is the Vista Home premium which I renamed. How do I remove the old name from the network? Since having the old name still there doesn't solve the problem. Thanks for any help. -Gordon-
June 7th 09 06:39 PM
by ndyguy Go to last post
3 160
Vista Network Problem / Sharing / Computers not Showing on Network by cyb3rb0y_gr
Hi, I've recently bought Windows Vista Ultimate but after installtion I've some very very nasty network problems. Well my network configuarion is as follows: 3 Pc's Running Win XP Pro SP2 ( one of them is laptop ) 1 Pc Running Windows Server 03 R2 ( with all updates ) 1 Pc Running Win Vista Ultimate 32bit ( will all updates and WHQL Drivers ) Cisco Router 876w (latest rev)
June 7th 09 03:58 PM
by antoinefinch Go to last post
6 139
Is there a way to "reset" all sharing? by rak
One of my friends has a media sharing problem with an XP Home (sp3) MCE 2005, WMP 11 desktop. I've tried to help him by setting up consistent user accounts (passworded) but it doesn't seem to solve the problem. In a nutshell, his network shows his desktop as both a computer and a media device and it seems he has more shares than I think is wise -- he has disks, folders, files, all marked...
June 7th 09 03:48 PM
by rak Go to last post
4 217
Network Connections stumper by Brandon Taylor[_2_]
I have a dial-up networking connection already set up on my Windows Vista Home Basic machine, which is equipped with Service Pack 1. Yet, when I log on as one particular user, and then click Start Connect To, my dial-up networking connection does not appear, and the "Connect to a network" window says "Windows can't find any networks" when I am not connected, or "Windows cannot find any...
June 7th 09 02:06 PM
by Charlie Tame Go to last post
4 281
Cant connect by hawkeyes1234
On Halo 2 I try logging in to windows live it says "a connection to the network is not available" on the network options i picked the wireless network. The network does work but for some reason it doesnt work with logging in. -- hawkeyes1234
June 7th 09 03:19 AM
by hawkeyes1234 Go to last post
0 203
Screwed Permissions/Sharing...help PLEASE by Rod
Hi two separate, but inter-related stories. 1. A few months ago we had a visitor stay from Europe (I am in Perth, Australia) so I decided to 'hide' my files (kept on a separate D drive) so that IF he wanted to use my PC he wouldn't see them. 2. Almost at the same time I decided to partition my C drive into 2 separate drives (creating a drive I named "W", and installed Windows 7 onto W.
June 6th 09 05:18 PM
by Dave[_29_] Go to last post
1 211
"Cannot stream between VLCs in VISTA" by puneet1987
We're doing a project on "REAL TIME VIRTUAL CLASSROOM" using VLC plug-in in Microsoft Visual Studio '08. We tried streaming b/w two pcs, one running "Windows XP SP3" and another "Windows Vista Home Premium - 32 bit os", it worked. But when tried on two pcs running on "Windows Vista Enterprise - 32 bit os", only audio was getting streamed, video didn't get stream, only a BLACK window came. Pcs...
June 4th 09 06:10 AM
by Tae Song Go to last post
1 193
How delete/disconnect a network drive. by Scully
I recently formatted a network drive that I have, as I was changing the way I store stuff on my network drives. However when I re-connected the drive I realised I had not disconnected it first. As a result of this I cannot remap the network drive to the computer. Everytime I try I get the message. ' The network folder specified is currently mapped using a different user name and password. To...
June 3rd 09 11:41 PM
by tedgrant2[_2_] Go to last post
2 1,050
Cant connect to Internet either wireless or plugged into router, PLZ HELP! by datboytaz
ok the exact problem is the affected comp can't connect to the internet either plugged into the router (how I want it to be) or if I try installing one of the USB Wireless Adapters (netgear WG111v2) that the other 3 computers in the house use, which all are getting the wireless signal from the router no problem, on one right now. I have the problem comp (will be just comp from here out) currently...
June 3rd 09 09:46 PM
by Tae Song Go to last post
2 172
Offline file location by richk
I need to sync a significant amount (150GB) of data betweeen a laptop and a desktop. My intention is to set the files up as "available offline". I understant the fact that there will be a duplicate copy on the laptop. Is there a way to force the laptop's copy to be stored in a particular location? I know it's there, but I don't know where it is.
June 3rd 09 04:11 PM
by richk Go to last post
0 170
Group Policy to Enable Remote Access to Admin Shares by Mark Olbert
Some time ago -- back when WinXP SP2 came out -- I had to reconfigure the machines on my LAN to allow for remote access to their admin shares. By "remote" I mean "from a different computer in the same subnet", not from the wilds of the internet :). I did this by enabling or disabling something in group policy. But I've lost my notes, and I don't remember how to do it anymore...which is a problem...
June 3rd 09 02:58 PM
by Mark Olbert Go to last post
2 158
Post New Thread


Display Options
Showing threads 1001 to 1020 of 10199
Sorted By Sort Order
From The
Forum Tools Search this Forum
Search this Forum :

Advanced Search

New posts New posts More than 15 replies or 150 views Hot thread with new posts
No new posts No new posts More than 15 replies or 150 views Hot thread with no new posts
Closed Thread Thread is closed  
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


All times are GMT. The time now is 07:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.6.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.Search Engine Optimization by vBSEO 3.0.0 RC6
Copyright 2004-2017 Vista Banter.
The comments are property of their posters.